Ατομικά Κέικ Βρώμης

Οκτ 15, 2024

Ατομικά Κέικ Βρώμης με Φρούτα (Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης)a plate with oat banana blueberries muffins

Υλικά για 6 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι (30 γραμμάρια) νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ (3 γραμμάρια) αλάτι
  • 240 γραμμάρια γάλα
  •  1/3 φλιτζάνι (~45 ml) λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γραμμάρια μπανάνα (πολτοποιημένη)
  • 50 γραμμάρια μούρα (berries)
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

    1. Προθέρμασε τον φούρνο στους 180°C και βάλε χαρτάκια για μάφιν σε ένα ταψί.
    2. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα στερεά υλικά: βρώμη, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και κανέλα (αν χρησιμοποιήσεις).
    3. Σε άλλο μπολ πολτοποίησε καλά την μπανάνα με ένα πιρούνι. Πρόσθεσε το αυγό, το λάδι, το γάλα και την βανίλια και ανακάτεψε καλά.
    4. Συνδύασε τα υγρά με τα στερεά και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
    5. Πρόσθεσε τα μούρα και ανακάτεψε απαλά.
    6. Γέμισε τα χαρτάκια για μάφιν περίπου στα 3/4.
    7. Ψήσε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και ένα ξύλινο καλαμάκι να βγαίνει καθαρό.
    8. Άφησε τα κέικ να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρεις.

Η μπανάνα προσφέρει φυσική γλυκύτητα και υγρασία στα κέικ, ενώ τα μούρα προσθέτουν μια δροσερή και φρουτώδη γεύση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλα φρούτα σου αρέσουν, όπως μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα ή φράουλες.

Συμβουλές:

    • Γλυκαντικά: Αν θέλετε να αυξήσεται λίγο τη γλυκύτητα, μπορείται να προσθέσεται μια κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
    • Υφή: Για πιο υγρή υφή, προσθέστε λίγη επιπλέον μπανάνα.
    • Γαρνιτούρα: Σερβίρετε τα κέικ με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς ή μερικά επιπλέον φρούτα.

Απολαύστε τα υγιεινά κέικ βρώμης σας!!!

Βρείτε και άλλες υγιεινές συνταγές:https://pavlidou.gr/category/recipes/

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τη παρακάτω συνταγή:https://petros-syrigos.com/muffins-banana-vromi/

Δρ Παυλίδου Ελένη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc, PhD, Post Doc

Παρόμοια Άρθρα

Κουνουπίδι φούρνου

Κουνουπίδι φούρνου

Κουνουπίδι στον φούρνο με γιαούρτι και αυγό: Μια κρεμώδης απόλαυση Είσαι έτοιμος/η για μια συνταγή που συνδυάζει την υπέροχη γεύση του κουνουπιδιού με την...

Cheesecake Κολοκύθας

Cheesecake Κολοκύθας

Cheesecake Κολοκύθας Χωρίς Ζάχαρη με Καλά Λιπαρά Υλικά (για 10 Μερίδες):Για τη βάση: 1 φλιτζάνι (≈240 γρ) βρώμη 1/2 φλιτζάνι (≈75 γρ) καρύδια ή αμύγδαλα,...

Κέικ Καρότου

Κέικ Καρότου

Κέικ Καρότου με Πολτοποιημένα Φρούτα Υλικά: 300 γραμμάρια καρότα, τριμμένα 4 αυγά 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη 1/4 φλιτζάνι...

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Λιβανέζικο) Υλικά (Για 8-10 Μερίδες) 250 γρ. ρεβίθια, άβραστα 1- 1,5 λίτρο νερό 1 κ.γ. αλάτι χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια ξύσμα λεμονιού, από 1...

Σαλάτα ντολμαδάκι

Σαλάτα ντολμαδάκι

Η σαλάτα ντολμαδάκι αποτελεί μια δροσερή και ελαφριά εκδοχή των αγαπημένων ντολμαδάκια γιαλαντζί. Είναι ιδανική για ζεστές μέρες ή ως συνοδευτικό σε κυρίως...

Porridge

Porridge

Το porridge έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Η βρώμη, το κύριο συστατικό του porridge, είναι ένα θρεπτικό δημητριακό με πλήθος...