Γαριδοσαλάτα
Αυτή η σαλάτα με γαρίδες είναι φρέσκια και γευστική, με τραγανά λαχανικά, αρωματικό και λίγο καυτερό dressing.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 γαλλικό κρεμμύδι ή 1 ξερό κρεμμύδι
- 500 γρ βρασμένες γαρίδες (βασιλικές)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 λάιμ (το χυμό)
- 1 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
- 1 αγγουράκι
- 250 γρ ντοματίνια
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
- 60 γρ baby ρόκα
- 2 κ.σ. ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια)
Εκτέλεση
1ο Βήμα
- Βάζω τις βρασμένες γαρίδες σε ένα μπολάκι με το λάδι, το χυμό από τα λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το τσίλι. Τις ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη το μπολάκι και το τοποθετώ στο ψυγείο για 15′ λεπτά.
2ο Βήμα
- Παράλληλα κόβω τα λαχανικά μου, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τη ρόκα και τον κόλιανδρο.
3ο Βήμα
Για το σερβίρισμα:
- Ενώνω τις γαρίδες με τα λαχανικά και ρίχνω από πάνω ψιλοκομμένα τα φιστίκια (ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας).
Καλή απόλαυση!!