- 1/2 φλιτζάνι βρώμη
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1/2 μπανάνα κομμένη σε φέτες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα και την κανέλα.
- Καλύψτε το μπολ και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Το πρωί, προσθέστε τα αγαπημένα σας toppings, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους ή σοκολάτα.
Παραλλαγές:
- Φρούτα: Προσθέστε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, όπως μπανάνα, φράουλες, βατόμουρα, μούρα, μήλο ή ροδάκινο.
- Ξηροί καρποί και σπόροι: Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, ηλιόσπορους ή chia seeds.
- Γιαούρτι: Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι για μια πιο κρεμώδη υφή και επιπλέον πρωτεΐνη.
- Κακάο: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη για μια γευστική σοκολατένια εκδοχή.
- Πρωτεΐνη: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πρωτεΐνης για ένα πιο χορταστικό πρωινό.
Μερικές ακόμα ιδέες για συνταγές overnight oats:
- Βρώμη με σοκολάτα και φράουλες: 1/2 φλιτζάνι βρώμη, 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας, 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη, 1/4 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες.
- Βρώμη με σπόρους chia και πορτοκάλι: 1/2 φλιτζάνι βρώμη, 1 φλιτζάνι γάλα σόγιας, 1κ.σ. σπόρους chia και 1 πορτοκάλι σε κομμένο σε φέτες.