Αυτή η συνταγή για pancakes βρώμης είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για πρωινό ή brunch. Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, και δεν περιέχουν ζάχαρη.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας)
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την αλεσμένη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό και το φυτικό γάλα.
- Προσθέστε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αν θέλετε, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκιά γεύση.
- Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα του pancake στο τηγάνι για κάθε pancake.
- Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
- Γυρίστε τους pancakes και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρετε ζεστούς με τα αγαπημένα σας toppings, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα του pancake για περισσότερη γεύση.
- Αντί για φυτικό γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή κεφίρ.
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι φρούτα ή λαχανικά στο μείγμα του pancake, όπως μπανάνα, μούρα, σπανάκι ή τριμμένο καρότο.
- Για πιο αφράτα pancakes, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το ψήσετε.
- Μπορείτε να διατηρήσετε τα pancakes στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Ζεστάνετέ τα ξανά στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων πριν τα σερβίρετε.
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην εκτέλεση και ιδανική για όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για πρωινό.