Pancakes βρώμης χωρίς ζάχαρη

Μάι 29, 2024

Αυτή η συνταγή για pancakes βρώμης είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για πρωινό ή brunch. Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, και δεν περιέχουν ζάχαρη.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την αλεσμένη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό και το φυτικό γάλα.
  3. Προσθέστε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Αν θέλετε, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκιά γεύση.
  5. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα του pancake στο τηγάνι για κάθε pancake.
  7. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  8. Γυρίστε τους pancakes και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  9. Σερβίρετε ζεστούς με τα αγαπημένα σας toppings, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα του pancake για περισσότερη γεύση.
  • Αντί για φυτικό γάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή κεφίρ.
  • Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι φρούτα ή λαχανικά στο μείγμα του pancake, όπως μπανάνα, μούρα, σπανάκι ή τριμμένο καρότο.
  • Για πιο αφράτα pancakes, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το ψήσετε.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τα pancakes στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Ζεστάνετέ τα ξανά στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων πριν τα σερβίρετε.

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην εκτέλεση και ιδανική για όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για πρωινό.

Δρ Παυλίδου Ελένη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc, PhD, Post Doc

Παρόμοια Άρθρα

Κουνουπίδι φούρνου

Κουνουπίδι φούρνου

Κουνουπίδι στον φούρνο με γιαούρτι και αυγό: Μια κρεμώδης απόλαυση Είσαι έτοιμος/η για μια συνταγή που συνδυάζει την υπέροχη γεύση του κουνουπιδιού με την...

Cheesecake Κολοκύθας

Cheesecake Κολοκύθας

Cheesecake Κολοκύθας Χωρίς Ζάχαρη με Καλά Λιπαρά Υλικά (για 10 Μερίδες):Για τη βάση: 1 φλιτζάνι (≈240 γρ) βρώμη 1/2 φλιτζάνι (≈75 γρ) καρύδια ή αμύγδαλα,...

Ατομικά Κέικ Βρώμης

Ατομικά Κέικ Βρώμης

Ατομικά Κέικ Βρώμης με Φρούτα (Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης) Υλικά για 6 μερίδες 1 φλιτζάνι (30 γραμμάρια) νιφάδες βρώμης 1 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) αλεύρι για όλες...

Κέικ Καρότου

Κέικ Καρότου

Κέικ Καρότου με Πολτοποιημένα Φρούτα Υλικά: 300 γραμμάρια καρότα, τριμμένα 4 αυγά 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη 1/4 φλιτζάνι...

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Λιβανέζικο) Υλικά (Για 8-10 Μερίδες) 250 γρ. ρεβίθια, άβραστα 1- 1,5 λίτρο νερό 1 κ.γ. αλάτι χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια ξύσμα λεμονιού, από 1...

Σαλάτα ντολμαδάκι

Σαλάτα ντολμαδάκι

Η σαλάτα ντολμαδάκι αποτελεί μια δροσερή και ελαφριά εκδοχή των αγαπημένων ντολμαδάκια γιαλαντζί. Είναι ιδανική για ζεστές μέρες ή ως συνοδευτικό σε κυρίως...