Πλιγουροσαλάτα

Μάι 24, 2024

 

Μια γρήγορη, δροσερή και πεντανόστιμη πλιγουροσαλάτα…

Υλικά (για 1 μερίδα):
• Πλιγούρι (3 κ.σ. άβραστο)
• Νερό βραστό (200 ml)
• Ντομάτα σε κυβάκια (1 τμχ)
• Αγγούρι (½ τμχ)
• Μαϊντανό (ματσάκι)
• Κρεμμύδι ξερό (¼ τμχ)
• Κρεμμύδι φρέσκο (½ τμχ)
• Χυμός λεμονιού (½ τμχ) ή lime (1τμχ)
• Ελαιόλαδο (1κ.σ.)
• Άνηθο (½ ματσάκι)
• Δυόσμο (15 γρ)

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά το πλιγούρι.
2. Σε αλατισμένο (1/4 κ.γλ. αλάτι) βραστό νερό προσθέτουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά ή το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-8 λεπτά.
3. Στραγγίζουμε το πλιγούρι.
4. Κόβουμε σε κυβάκια το αγγούρι και τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι.
5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο χυμό από το λεμόνι ή το lime, αλάτι και πιπέρι.

Υποσημείωση: Μπορούμε να την μετατρέψουμε σε ολοκληρωμένο γεύμα, προσθέτοντας τυρί χαμηλών λιπαρών.

Καλή απόλαυση!!

Δρ Παυλίδου Ελένη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc, PhD, Post Doc

Παρόμοια Άρθρα

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Λιβανέζικο) Υλικά (Για 8-10 Μερίδες) 250 γρ. ρεβίθια, άβραστα 1- 1,5 λίτρο νερό 1 κ.γ. αλάτι χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια ξύσμα λεμονιού, από 1...

Γουακαμόλε

Γουακαμόλε

Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικανική συνταγή με ρίζες που φτάνουν στους Αζτέκους. Η λέξη "guacamole" προέρχεται από τη γλώσσα Ναουάτλ (Nahuatl) και...

Τόφου

Τόφου

Ένα Νηστίσιμο Υπερτρόφιμο με Υψηλή Πρωτεΐνη Το τόφου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτικά υποκατάστατα της πρωτεΐνης, ιδανικό για όσους ακολουθούν νηστεία,...