Σαλάτα με γαρίδες

Μάι 28, 2024

Γαριδοσαλάτα

Αυτή η σαλάτα με γαρίδες είναι φρέσκια και γευστική, με τραγανά λαχανικά, αρωματικό και λίγο καυτερό dressing.

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 γαλλικό κρεμμύδι ή 1 ξερό κρεμμύδι
  • 500 γρ βρασμένες γαρίδες (βασιλικές)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λάιμ (το χυμό)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 αγγουράκι
  • 250 γρ ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
  • 60 γρ baby ρόκα
  • 2 κ.σ. ξηροί καρποί (π.χ. φιστίκια)

Εκτέλεση

1ο Βήμα

  • Βάζω τις βρασμένες γαρίδες σε ένα μπολάκι με το λάδι, το χυμό από τα λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το τσίλι. Τις ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη το μπολάκι και το τοποθετώ στο ψυγείο για 15′ λεπτά.

2ο Βήμα

  • Παράλληλα κόβω τα λαχανικά μου, το αγγουράκι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τη ρόκα και τον κόλιανδρο.

3ο Βήμα

Για το σερβίρισμα:

  • Ενώνω τις γαρίδες με τα λαχανικά και ρίχνω από πάνω ψιλοκομμένα τα φιστίκια (ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας).

Καλή απόλαυση!!

Δρ Παυλίδου Ελένη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc, PhD, Post Doc

Παρόμοια Άρθρα

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Hummus)

Χούμους (Λιβανέζικο) Υλικά (Για 8-10 Μερίδες) 250 γρ. ρεβίθια, άβραστα 1- 1,5 λίτρο νερό 1 κ.γ. αλάτι χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια ξύσμα λεμονιού, από 1...

Γουακαμόλε

Γουακαμόλε

Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικανική συνταγή με ρίζες που φτάνουν στους Αζτέκους. Η λέξη "guacamole" προέρχεται από τη γλώσσα Ναουάτλ (Nahuatl) και...

Τόφου

Ένα Νηστίσιμο Υπερτρόφιμο με Υψηλή Πρωτεΐνη Το τόφου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτικά υποκατάστατα της πρωτεΐνης, ιδανικό για όσους ακολουθούν νηστεία,...

Κουνουπίδι φούρνου

Κουνουπίδι στον φούρνο με γιαούρτι και αυγό: Μια κρεμώδης απόλαυση Είσαι έτοιμος/η για μια συνταγή που συνδυάζει την υπέροχη γεύση του κουνουπιδιού με την...